Farkaslaki lakók és gépjárművezetők figyelmébe

2020. október 21- től, szerdától, 8 napon keresztül teljes útlezárás van a farkaslaki Kalóz utca felső részében. Az említett falurészen útépítési munkálatok zajlanak, ezért kérjük a forgalomban résztvevőket, hogy a munkálatok ideje alatt válasszanak más közlekedési útvonalat, ugyanakkor a munkálatok útvonalán, az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel. Megértésüket köszönjük.

 

Farkaslaka községben is igényelhető a fűtéstámogatás

Tisztelt községlakók, a Polgármesteri Hivatal Szociális osztályának illetékese közli, hogy megkezdődött a tűzifapótlék kéréseinek leadása. A fűtéstámogatási igénylések fogadásának programja hétköznapokon 8-13 óra között, a Polgármesteri Hivatal Szociális osztályán. További információkért érdeklődhetnek még a 0266- 248 212- es telefonszámon is.

Hétfőtől, október 19- től, községünk oktatási intézményeiben életbe lépett a „sárga” forgatókönyv.

Farkaslaka községi óvodás, napközis, előkészítős és I-VIII osztályos gyerekek szüleinek figyelmébe. Mihály Edit iskolaigazgató átküldte nekünk is az új oktatási programot. Ezt településeinken, minden csoport és osztály esetében, az óvónők, tanítónők, osztályfőnökök megbeszélték és átküldték az érintett családoknak. 

 

„Istennek dicsőség, egymásnak segítség!”- II. Farkaslaki ÖnkéntesTűzoltónap

Szerényen, de annál nagyobb lelkesedéssel szervezték meg október 3- án, szombaton a II. Farkaslaki Önkéntes Tűzoltónapot a farkaslaki Buzánszky Jenő Sportbázisnál. A rendezvényt Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének elnöke nyitotta meg, örömét fejezve ki, amiért a megyei és a helyi önkormányzatoktól egyre több támogatást kapnak az önkéntes tűzoltó csapatok. ”Egy nagyobb méretű rendezvényt terveztek, de sajnos ez esetben is közbeszólt a járvány és emiatt nem tudtak meghívni nagyon sok anyaországi és hazai bajtársat” - mondta el köszöntőjében, a Farkaslaki Önkéntes Tűzoltóság nevében Sándor Tamás elnök. Jelen voltak ellenben a helyiek mellett- kis létszámban- Bögözből, Zetelakáról, Homoródszentmártonból, Székelyszentkirályról és Szentegyházáról meghívott önkéntes tűzoltók. Cimpoeşu Stelian ezredes, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség parancsnoka is szólt a jelenlévőkhöz, elmondva, hogy hiányoznak a találkozások, a gyakorlatok a járvány miatt. Ám ha van betegség, ha nincs, a tűzoltóknak mindig készenlétben kell lenniük és végezniük kell a vállalt feladatot. Reményét fejezte ki, hogy a járványhelyzet elmúltával megszervezhetik majd a Szent Flórián Vándorkupát, a hagyományos Megyei Tűzoltónapot és versenyt. Hargita Megye Tanácsának az önkéntes tűzoltó-egyesületeknek szóló pályázati kiírásán sikeresen nyert a Farkaslaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület is, így további védőeszközökkel bővült a farkaslaki önkéntes tűzoltók készlete, melyet Bíró Barna Botond alelnök adott át, azt kívánva, hogy kevés bevetésük legyen a helyieknek, és hangsúlyozva, hogy a felszerelések mindig jól jönnek, amikor szükséghelyzet van. Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere köszönetet mondott az önkéntesek mindenkori és kiemelten az elmúlt hónapokban végzett munkájukért is. Községünkben mindig ott voltak, jelen voltak az önkéntesek amikor kellett, a 2005-ös nagy árvíznél, tűzeseteknél, baleseteknél, és idén a koronavírus- járvány időszakában falvaink utcáinak, középületeinek fertőtlenítéséből is kivették a részüket. A tűzoltónap keretében köszöntötték a veterán önkéntes tűzoltókat is. A jelenlévő Kovács Zsigmond, Fancsali Menyhért és Orbán Áron, a Farkaslaki Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél kifejtett, több évtizedes önzetlen tevékenységükért oklevelet és emlékplakettet vehettek át. A szombati rendezvény egy rövid gyakorlati bemutatóval, ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult. (2020.okt.07.)